Angelica Wiik

Kärlek

Pris: 5900 kr

Bildtyp: Litografi

Mått: 74 cm x 65 cm

Beskrivning:

Inramad med Antireflexglas. Tryckt hos Lumphés Litografiska i Stockholm.

Vad många inte vet är att, till följd av vår fascination för djuret slaktas årligen tusentals delfiner. Under den så kallade delfinfångstsäsongen, som pågår i den japanska kuststaden Taiji mellan september och mars varje år, för att hitta perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker, slaktas de tusentals delfiner som inte håller måttet.

The Cove har uppmärksammats enormt världen över sedan den visades för första gången på Sundance Filmfestival i år. Filmen har vunnit en mängd priser, tillägnats ett avsnitt i South Park, gjort aktivister av Hollywoodstjärnor som Ben Stiller, Hayden Panettiere (Heroes) och Zooey Deschanel, och den stöttas officiellt av bandet Coldplay och Paris Hilton. Inte minst har uppmärksamheten kring filmen påverkat Japanska myndigheter så pass att årets delfinslakt tillfälligt skjutits upp.

Angelica Wiik

Angelica Wiik föddes i Stockholm 1960. Hon växte upp i en konstnärsfamilj och har fått mycket inspiration av sin mor konstnärinnan Margot Öjemark.

1985 examinerades hon från 3-årig konstlinje vid Gävle folkskola. Angelica har under ett flertal år jobbat med barn som konstlärare, där hon tillsammans med barnen utforskat fantasin i bildspråket.

Idag äger och driver hon Galleri Puckeln tillsammans med sin kompanjon keramikern och skulptören Ramon Stojkov. Angelicas kärlek till musiken är ett grundstråk i hennes konst, särskilt jazzens liv som är en sorg i rosenrött.