Emilia Snövit Kikic

Stor Karlslok

Pris: 2000 kr

Bildtyp: Kollage

Mått: 25 cm x 25 cm

Beskrivning: Ingen beskrivning finns för denna tavla.

Emilia Snövit Kikic

Emilia Snövit Kikic föddes 1979 i Sundborn. Under en period var hon verksam i Karlstad men bor numera i Kristinehamn där hon har sin egen ateljé i anslutning till hemmet. Emilia jobbar med kollage som hon handklipper ur gamla böcker, botaniska planscher och tidningar. Kollagen monteras på papper som hon designat och handtryckt. Därefter fotas och omarbetas originalverken i ett bildbehandlingsprogram så att olika lager skapas. Vidare printas verken ut i en UV-maskin. Processen skapar en fantastisk färgåtergivning och konsten får en tredimensionell effekt.
Emilia var med och startade upp den dagliga verksamhet som man kunde följa i SVT-serien ”Lerins lärlingar”. Hon skapade uppmärksamhet när hon i en utställning om Downs syndrom på Värmlands museum blev inburen i liggandes i en glasbur likt Snövit.

Emilia har studerat konst, form och pedagogik vid Jönköpings Universitet, Umeå Universitet och Högskolan Dalarna. Hennes konst har ställts ut i bland annat Dalarna, Värmland, Stockholm och Paris.