Lisbeth Boholm

Watching Over

Pris: 3900 kr

Bildtyp: Stentryck

Mått: 39 cm x 47 cm

Beskrivning: Ingen beskrivning finns för denna tavla.

Lisbeth Boholm

Bosatt och verksam i Falun.

Några recensioner:

SVD

”Drömmar i blickfånget”

Färgstarkt och symboliskt måleri, ordlösa samtal man gärna lyssnar till, ett slags samförstånd uppstår i denna tystnad mellan djur och människa. Boholms bilder blir till i ögonblicket. Men ögonblicket har föregåtts av många turer, flera övermålningar. Plötsligt är uttrycket där. En människas ansikte kan bli en apas, en hunds eller en leopards outgrundliga uppsyn. Titlarna är poetiska. Lisbeth Boholms sensuella måleri är, som jag ser det, uttryck för en dröm om en ursprunglig tillvaro, ett paradisiskt tillstånd.”

Lars-Erik Selin 2009

DD

”Lisbeth Boholms måleri är levande, kraftfullt och mustigt”

Det finns en stor lekfullhet och många av hennes bilder hör hemma i en fragmentarisk sago- eller drömvärld. När jag betraktar Boholms bilder påminns jag om mina egna drömmar, dessa snabba kast mellan olika scener, hur de sedan skarvas ihop till en brokig helhet. Det ena döljs av det andra. Hon målar över precis som drömmarna gör. När den ena inre filmen tonar ut bryter nästa fram. Ibland sker klippen mitt i en pågående scen. Du kastas mellan olika världar och sinnesstämningar. Den där känslan av välbefinnande kan lika häftigt försvinna och ersättas av mardrömslik olust. Boholm använder starka färger. De signalerar och pockar på uppmärksamheten. Måleriet är yvigt men ändå med full precision. Bilderna kan benämnas som existentiella humoresker.”

Ulf Lundén 2010

CORREN

”Fascinerande konst för framtiden”

Från inre bilder som kan vara inspirerande från den klassiska konsten, eller udda personligheter, formar hon de mest sagolika scenarier.Lisbeth Boholms målningar växer fram i ett flöde där hon målar över och skapar nya fiktioner i bilden, till min förvåning även i kompositioner som synes vara slutförda. Här kan man tänka sej att laddningar från de tidigare motiven finns kvar, som ursprung till det som senare ledde till något nytt. Jag blir fascinerad av detta förhållningssätt till skapandet, inte minst i perspektivet av att allt hänger samman i vår ständigt föränderliga natur. Samtidigt visar Boholm på stor skicklighet i färgsättning och komposition. I myllret av konstnärer som idag till stor del hänger kvar vid gamla stilar och trender, avviker Lisbeth Boholm med sin gåtfullhet och originalitet. Jag är därför övertygad om att hon kommer att finnas med i framtida konstlexikon.”

Lars-Ola Johansson 2010

lisbeth.boholm@telia.com

Källa: http://www.lisbethboholm.se/kontakt.html